Salīdzinot ar parasto cukuru (saharozi) medus cukuri (glikoze un fruktoze) ļoti ātri uzsūcas organismā nekaitējot aknu darbībai. Sakarā ar to, kad medus cukuri ātri uzsūcas organismā un ātri atbrīvo enerģiju, tad medu noteikti jālieto novājējušiem un pārgurušiem cilvēkiem un slimniekiem pēc smagas slimošanas.
Fruktozes klātienē organisms labāk uzņem dzelzi, tāpēc ieteicams ēst arī medu.
Ēdiet medu, lai justos moži un mazāk slimotu!
Ieteicamās devas dienā (vēlams ēst vairākās reizēs):
Bērnam-30gr ( 1 tējkarote 2 vai 3 reizes dienā)
Vecākiem cilvēkiem-60gr
Strādājošiem cilvēkiem-90gr
Ieteicams lietot 1,5-2 stundas pirms ēšanas vai 3 stundas pēc ēšanas, vislabāk-kopā ar siltu novārītu ūdeni vienādās daļās vai ar tēju vai pienu, t.i., atšķaidītu. Ja medus izšķīdināts siltā ūdenī, tas samazina kuņģa skābumu, mazina sāpes (dedzināšanu) un nekairina zarnu traktu, turpretim aukstā ūdenī šķīdināts medus skābumu pastiprina.
Saaukstēšanās gadījumā ieteicams lietot liepu ziedu vai piparmētras tēju ar medu, jo šādam sastāvam ir sviedrējošas īpašības un tas sekmē atkrēpošanu. Uz glāzi karstas tējas vai piena liek vienu ēdamkaroti medus, var pievienot arī citronu sulu.
SEJAI: