Biezpiena radziņi

250 g miltu
1 ola
400 g biezpiena
110 g sviesta
160 g cukura
40 g medus
1 tējkarote vaniļas cukurs
1 tējkarote cepamā pulvera
šķipsniņa sāls

  • Biezpienu izberziet caur sietiņu vai 2 reizes samaliet gaļasmašīnā. Medu saputo ar olu un mīkstu sviestu. Ja medus stingrs, liek karstā ūdens peldē, līdz kļūst mīksts. 
  • Iemaisiet biezpienu un vaniļas cukuru. Iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli un samīciet mīklu. 10-15 minūtes paturiet ledusskapī, sadaliet mīklu 2 daļās un no katras izveltnējiet apaļu 23-25 cm diametra plāksni. 
  • Apbārsta ar cukuru un sagriezt kā picu 8 trīsstūros. Sākot no platākā gala, katru trīsstūri satiniet veltnītī. Apviļā cukurā un lieciet ar cepamo papīru izklātā plātī. 
  • Cepiet līdz 180°C uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.

(Oriģinālā recepte no žurnāla "Saimniece") 

 .