Sarkano bietīšu zupa

1gb svaiga, neliela sarkanā bietīte
2gb burkāni
2-3gb kartupeļi
300gr maltā gaļa
1ēd.k. tomātu mērce
Galda etiķi
Medus

Malti melnie pipari
Ķiploka daiviņa
Lauru lapa, smaržīgie pipari un melnie graudu pipari

  • Sarīvē uz sakņu rīves bietīti un ber pannā, pielej nedaudz ūdens, tomātu mērci. Uzliek vāku un sautē uz neliela karstuma, kamēr bietītes kļūst mīkstas.
  • Katliņā lej ūdeni un liek vārīties. Kamēr vārās ūdens sagatavo maltās gaļas masu. Pievieno masai melnos maltos piparus, sāli, izspiestu ķiploka daiviņu un veido frikadeles kuras liek vārīties vārošā ūdenī. 
  • Tad kad frikadeles nedaudz pavārījušās, pievieno kubiciņos sagrieztus burkānus, smaržīgos piparus, melnos graudu piparus, lauru lapu un arī nedaudz uzvāra. Pēc tam pievieno kubiciņos sagrieztus kartupeļus un vāra kamēr paliek mīksti, noņem no plīts un pievieno bietītes.
  • Pievieno sāli, etiķi un medu pēc garšas.
Labu apetīti!!:)