Skābā krējuma krēms ar dzērveņu morsu

500 g skābs krējums
300 g medus
20 g želatīns
Sauja dzērvenes
3 ēd.k. kartupeļu ciete
Cukurs
  • Želatīnu sajauc ar aukstu ūdeni un noliek malā uzbriest. Skābajā krējumā izmaisa medu. 
  • Karstā ūdens peldē izšķīdina želatīnu un iemaisa krējumā, liek ledusskapī sastingt.
  • Nelielā ūdens daudzumā liek vārīties dzērvenes, tad kad ogas sāk šķīst noņem no plīts katliņu. Dzērveņu novārījumu izkāš caur sietiņu un ar karoti saspaida ogas. Liek vārīties 1 l ūdens un pievieno dzērveņu novārījumu. Tad kad sāk morss vārīties pēc savas garšas pievieno cukuru. Morsam vajadzētu būt ne pārāk saldam, jo krēms būs gana salds. 
  • Izšķīdina austā ūdenī kartupeļu cieti un lej klāt morsam. Nedaudz uzvāra un noņem no plīts, lai atdziest. 
  • Ja vēlas krēmam var pievienot kakao, vai var gatavot kārtām.