Ceptas biezpiena klimpas

Mīkla:
500 g biezpiens
50 g milti
1 olas dzeltenums
Sāls
2 ēd. k. medus
1 ēd.k. sviests
Pārliešanai:
4 ēd.k. salds krējums
2 olas
citrona miziņu
1 ēd.k. medus
Pūdercukurs 
Kanēlis
  • Biezpienu, miltus, olas dzeltenuma, medu un šķipsniņu sāli samīca viendabīgā masā. Izveltnē "desā" un sagriež nelielos gabaliņos.
  • Sagatavotos gabaliņus liek vārīties verdošā ūdenī, kuram pievienots sviests un 3 šķipsniņas sāls. 
  • Kad klimpas uzpeld, tās izņem no un uz sieta notecina. Liek ar sviestu ietaukotā veidnē.
  • Olu dzeltenumu atdala no baltuma. Krējumu samaisa ar olu dzeltenumu, medu, sarīvētu citrona miziņu un stingri saputotiem olas baltumiem. 
  • Pārlej pāri klimpām un liek cepties 150°C, līdz kļūst skaisti brūns. 
  • Pirms pasniegšanas apbārsta ar pūdercukuru un kanēli.

P.S. Ja cepoties masa ārpusē ir skaisti brūna, bet iekšpusē vēl nav izcepusies, tad cepamo trauku pārklāj ar foliju un turpina cept līdz masa iekšpusē ir gatava.