Biezpiena bumbiņas

1kg biezpiens
2gb olas
250gr cukurs
300gr milti
Rīvmaize
Eļļa
Skābs krējums
Medus

  • Ielej katliņā tik daudz eļļas tā lai bumbiņas "peldētu". Katliņu ar eļļu liek uz neliela karstuma sildīties. Man ir keramiskā virsma, tāpēc vāru uz 5.
  • Samīca kopā visas sastāvdaļas izņemot rīvmaizi. Veido nelielas bumbiņas. 
  •  Tad kad eļļa uzkarsusi liek cepties rīvmaizē apviļātās biezpiena bumbiņas. Bumbiņas liek cepties vienā slānī un ik pa laikam apmaisa.
  • Zeltaini brūnās bumbiņas ņem ārā no katliņa un liek uz salvetes lai notek liekā eļļa. 
  • Gatavo skābā krējuma mērci. Ja medus ciets, liek sildīties ūdens peldē līdz kļūst mīksts. Skābajā krējumā iemaisa medu, līdz medus ir izšķīdis. Medu pievienojiet pēc savas garšas.