Šokolādes saldējums

300 ml saldā krējuma
200 ml piena
160 g šokolādes (ņem rūgto šokolādi ar 70% kakao, tikai tad tiksi pie īsta saldējuma)
100 g medus
6 olu dzeltenumi

  • Ja medus ļoti stingrs, ieliek bļodiņā 70 gr medus un maisot silda karstā ūdens peldē.
  • Kastrolī uzvāri pienu, krējumu un 30 g medu. Saputo olu dzeltenumus ar palikušo medu gaišās, biezās putās un tajās, visu laiku maisot, lēni ielej saldkrējuma maisījumu. Lej visu atpakaļ kastrolī un uz lēnas uguns karsē, līdz masa viegli sabiezējusi. Uzmanies – neuzvāri, citādi saies kunkuļos un saldējums nesanāks viendabīgs!
  • Noņem krējuma un olu masu no uguns, 10 minūtes atdzesē un pievieno salauzītu šokolādi. Maisi, līdz šokolāde izkususi un masa kļuvusi viendabīga. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad liec uz 1 stundu ledusskapī, vēlāk – saldētavā un vismaz četras reizes ik pa 15 minūtēm kārtīgi samaisi.

Pamat recepte no žurnāla "100 labi padomi"