Šokolādes pudiņš

  7 g želatīns
 340 ml+70 ml piens
 120 g medus
 20 g kakao pulveris
 3/4 tējkarotes sāls
 2 tējkarotes vanilīna cukurs
200 ml saldais krējums 30% vai 35%

  • Želatīnu aplej ar 70 ml piena.
  • Katlā liek medu, kakao pulveri, sāli, lej atlikušo pienu, vāra uz mazas uguns.
  • Maisot vāra, kamēr uzvārās - aptuveni 5 minūtes.
  • Pielej piena-želatīna maisījumu, kārtīgi izmaisa, pievieno vanilīnu.
  • Katlu liek saldētavā, bez vāka, patur 15 minūtes.
  • Tad katlu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
  • Pirms pasniegšanas, pudiņu sakuļ viendabīgā masā, izmantojot mikseri.
  • Pudiņu liek deserta trauciņos un pasniedz.
  • Pasniedz ar putukrējumu, kurš saputots bez saldvielām.

(Oriģinālā recepte no www.gardedis.lv)